Omgivning

Boka direkt till Mellangården via mail eller telefon

E-post  post@mellangarden.nu 

Tel 070 968 3 968

Tel. +46 (0) 70 968 3 968


Endast 7 km från byn (5 min med bil) finns "Ölands huvudstad" den gamla badorten Borgholm där det finns flera affärer och restauranger.

Inom 5 minuters bilfärd från byn Äpplerum finns två av Sveriges allra bästa gourmékök: Halltorps Gästgiveri & Hotell Borgholm.

På vägen mot Borgholm finns två av Ölands mest besökta platser: Borgholms slott och vår kungafamiljs sommarresidens Solliden.

För dig som vill laga din egen gourmémiddag finns grillen i trädgården och det fullutrustade köket i  huset att tillgå!

För ett dopp i havet är Mellangårdens placering alldeles utmärkt, vid ostlig vind är vattnet varmt på östra sidan av ön och vid västlig vind väljer du bad på västra sidan!

Många kommer till Öland för att spela golf och vi kan rekommendera att pröva: Ekerums golfbana 8.5 km ochHalltorps golfklubb 8 km ifrån Mellangården i Äpplerum.

Mellangården är, tillsammans med ca 250 gårdar i Sverige, medlemmar i den rikstäckande ideella organisationen "Bo på Lantgård"
 Många "Bo på Lantgårdar" har utvecklats till året runt-öppna landsbygdshotell och blivit en betydelsefull (bi) inkomstkälla till jordbruket. För medlemskap i "Bo på Lantgård" krävs b.l.a. att boendestandard godkänns av föreningen. 
 Direkt utanför dörren finns natur, kultur, jordbruk och djur.   Räcker det att njuta av natur och kultur för din del?  Det är precis vad du får på "din gård".
Är du intresserad av att ta en titt på jordbruket så finns  mjölkkor, amkor, pälsfår, katter, hundar, kaniner och höns  på granngården.